Πένες αραμπιάτα (πένες με «θυμωμένη» σάλτσα τσίλι) 11 ψήφοι

Πένες αραμπιάτα (πένες με «θυμωμένη» σάλτσα τσίλι)
 
 

Υλικά (4 μερίδες ως κύριο πιάτο)

3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κόκκινα ξηρά τσίλι ξεσποριασμένα και ψιλοκομμένα
250 ml ντομάτα ψιλοκομμένη και ξεσποριασμένη ή πασάτα
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
500 γρ. πένες ή άλλο ανάλογο ζυμαρικό
τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τηγανίζουμε το τσίλι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει καλά (να μην κάψει). Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το μεταφέρουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το μαϊντανό.
3. Σερβίρουμε αμέσως με την παρμεζάνα.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες