Πένες με τοματίνια και κολοκύθια
Το καλοκαίρι θέλουμε ελαφριές συνταγές με φρέσκα υλικά, όπως αυτή η συνταγή για πένες με τοματίνια και κολοκύθια!
Υλικά
400 γρ. πένες
500 γρ. τοματίνια
2 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
λίγη φρέσκια ρίγανη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 γρ. ανθότυρο
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
500 γρ. τοματίνια
2 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
λίγη φρέσκια ρίγανη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 γρ. ανθότυρο
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε τα τοματίνια, τα κολοκύθια και το σκόρδο σε φετούλες.
Ραντίζουμε τα λαχανικά με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν, πριν το σουρώσουμε.
Επιστρέφουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά από το φούρνο, μαζί με τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε τις πένες με τα λαχανικά προσθέτοντας από πάνω κομμάτια από το ανθότυρο και την παρμεζάνα.