Πένες αλά τρεβι 2 ψήφοι

Πένες αλά τρεβι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

6 σουβλάκια κοτόπουλου (κύβους)
500 γρ. κοντό ζυμαρικό (φουζίλι, πένες, μακαρονάκι κλπ.)
8 κουταλιές ελαιόλαδο παρθένο
1 κουταλάκι ξύδι βαλσαμικό
1/2 κουταλάκι ιταλικό μίγμα μυρωδικών (*)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο καγιέν
12 τοματάκια κομμένα στη μέση
4 μικρά κολοκύθια (2 κολοκυθάκια, 2 κίτρινες κολοκύθες)
1 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1 φλιτζ. σος πέστο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τους κύβους κοτόπουλου, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το ξύδι, το ιταλικό μίγμα μυρωδικών, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, τις ντομάτες και την κολοκύθα. Μαρινάρουμε για 15-30 λεπτά ή για όλη νύχτα.
2. Βάζουμε τους κύβους του κοτόπουλου σε σουβλάκια. Βάζουμε τους κύβους της κολοκύθας σε ξεχωριστά σουβλάκια. Αλείφουμε και τα δυο είδη κύβων με τη μαρινάδα και τους ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να καψαλιστούν και να γίνουν τρυφερά. Ψήνουμε στο γκριλ το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να καψαλιστούν ελαφρά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρό, διατηρώντας τα υγρά με τη μαρινάδα (δεν τα πολυψήνουμε για να μη σκληρύνουν). Τα βάζουμε σε μια πλευρά.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες στο λάδι για λίγα λεπτά. Σοτάρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου και κολοκύθας, το μαϊντανό και τους χυμούς της μαρινάδας για 2-5 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα πέστο. Χύνουμε τη σάλτσα κοτόπουλου από πάνω.
5. Αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες