Πεταλούδες Τοσκάνης 1 ψήφοι

Πεταλούδες Τοσκάνης
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους των 3 εκ.
αλάτι
350 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
350 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3/4 κουταλάκι δεντρολίβανο ξηρό κομμένο
1,25 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1,5 κουταλάκια κορνφλάουρ
1/4 φλιτζ. ξηρό βερμούτ ή ξηρό λευκό κρασί ή ζωμός κοτόπουλου
50 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες, κομμένο σταυρωτά σε λωρίδες πλάτους 6 χιλ.
κλαράκι δεντρολίβανου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη χύτρα βράζουμε 3 λίτρα νερό και 1 κουταλιά αλάτι. Βράζουμε τις πατάτες για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Με ένα τρυπητό κουτάλι τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις σκεπάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές.
2. Αφήνουμε το νερό να ξαναβράσει. Προσθέτουμε το ζυμαρικό, το βράζουμε και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
3. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε σε καυτό λάδι τα μανιτάρια, το σκόρδο και το δεντρολίβανο μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
4. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το κορνφλάουρ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Το προσθέτουμε μαζί με το βερμούτ στα μανιτάρια. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το μίγμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και τις πατάτες και ζεσταίνουμε καλά.
5. Βάζουμε το μίγμα ζυμαρικού σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και το αναμιγνύουμε με το προσούτο.Γαρνίρουμε με το κλαράκι δεντρολίβανου, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες