Πικάντικη σάλτσα ταχίνι 16 ψήφοι

Πικάντικη σάλτσα ταχίνι
Σερβίρεται ως ντιπ, με ξεροψημένη πίτα ή ωμά λαχανικά, αλλά και ως σάλτσα με βραστά φασόλια,
μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτε; ή σαλάτα τόνου. Ταιριάζει ακόμα με πράσινη σαλάτα, αλλά και με
ζυμαρικά που θα τα σερβίρετε κρύα.

 
 

Υλικά (2 φλιτζάνια σάλτσα)


1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
4 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, ή περισσότερο
3 σκελίδες σκόρδο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
2 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλάκι ολόκληρους κόκκους κύμινο
1 κουταλάκι ολόκληρους κόκκους κόλιανδρο
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε γαβάθα το ταχίνι με το νερό, το λεμόνι και το σκόρδο ή το κρεμμυδάκι. Σε τηγάνι καβουρντίστε για 2 λεπτά το σουσάμι μαζί με τους κόκκους κύμινο και κόλιανδρο, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν. Μόλις κρυώσουν, κοπανιστέ τους σε γουδί. Ανακατέψτε τους με το ταχίνι, προσθέστε το γιαούρτι και την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με αλάτι και περισσότερο λεμόνι ή πιπέρι. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, διαλύστε τη με λίγο νερό. Πασπαλίστε με κόλιανδρο ή μαϊντανό προτού τη σερβίρετε.
3 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες