Πόπκορν πικάντικο 9 ψήφοι

Πόπκορν πικάντικο
Αντί για τσίλι σος μπορούμε να λιώσουμε 2 κουταλιές βούτυρο και να προσθέσουμε: 1 κουταλάκι ξηρή μουστάρδα, 1 κουταλάκι πάπρικα, 1/2 κουταλάκι κολίαντρο τριμμένο και 2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα τσάϊβς.
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 εκ. πιπερόριζα, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
125 γρ. καλαμπόκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια καυτερή τσίλι σος
2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο, την πιπερόριζα και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και ζεσταίνουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά, κρατώντας το σκέπασμα και κουνώντας την κατσαρόλα, μέχρι να σταματήσει το σκάσιμο του καλαμποκιού. Βάζουμε το καλαμπόκι σε μια πιατέλα, πετώντας όσο δεν έχει σκάσει.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και την τσίλι σος. Επαναφέρουμε το καλαμπόκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, ώσπου να καλυφθεί ομοιόμορφα από το μίγμα. Προσθέτουμε μαϊντανό και αλάτι κατά τη γεύση και ανακατεύουμε καλά.
3. Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο σε πιάτο.
3 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες