Ψαρί μπιάνκο 3 ψήφοι

Ψαρί μπιάνκο
Σερβίρεται με λευκό κρασί και σαλάτα εποχής.

 
 

Υλικά

4 μεγάλα ψάρια με άσπρο κρέας (μπακαλιάρο κλπ)
2 μεγάλα λεμόνια
2 κουταλιά λάδι
1 κιλό πατάτες
2 καρότα
100 γραμμάρια αρακά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψάρι σε μία ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, μία κούπα νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε. Αφού βράσει το καθαρίζουμε από την πέτσα και τα κόκαλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με τη σάλτσα του. Την ίδια ώρα που βράζουμε το ψάρι, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Τα τοποθετούμε στα πλάγια της πιατέλας και τους προσθέτουμε αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι με λεμόνι.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες