Ψαροτηγανιά ανάμικτη 4 ψήφοι

Ψαροτηγανιά ανάμικτη
 
 

Υλικά

Περίπου 6 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
18 φρέσκες μαρίδες ή 16 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
500 γρ. χτένια
500 γρ. φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα, με το σώμα κομμένο σε λεπτά δακτυλίδια και με τα πλοκάμια στη θέση τους
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
3 λεμόνια, κομμένα σε κομμάτια
Ιταλική σος ταρτάρ (βλ. στα Πατέ-ντιπ)

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 7,5 εκ. λάδι στους 175°C.
2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο. Πασπαλίζουμε τα θαλασσινά με μπόλικο αλατοπίπερο. Σε μερίδες και με ενδιάμεσα σταθερή τη θερμοκρασία του λαδιού στους 175°C, αλευρώνουμε τα θαλασσινά, τινάζοντάς τα για να φύγει το πλεονάζον αλεύρι, και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν, περίπου για 20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά για τα ολόκληρα ψάρια και τις γαρίδες, 15 δευτερόλεπτα ανά πλευρά για τα χτένια και τα καλαμαράκια. Με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε όπως γίνονται και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
3. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια λεμονιού και σερβίρουμε με σος ταρτάρ.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες