Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Punch με φρούτα του δάσους 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Punch με φρούτα του δάσους
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Το punch είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε συνδυασμό αλκοολούχων ή μη ποτών με φρούτα ή χυμούς φρούτων, σερβιρισμένο σε μεγάλα μπολ. Η ίδια η λέξη punch προέρχεται από τα ινδικά, όπου εκεί σημαίνει 5 και αποτελείται από πέντε διαφορετικά συστατικά, αλκοόλ, ζάχαρη, λεμόνι, νερό και τσάι ή μπαχαρικά. Την συνταγή έφεραν στην Ευρώπη η ναυτική στις αρχές του 17ου αιώνα. Σύντομα το punch απέκτησε μεγάλη φήμη και έγινε το βασικό ποτό σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Στην αρχή της ευρωπαϊκής του καριέρας, το punch είχε ως αποκλειστική βάση το κρασί ή το brandy αλλά κάπου στο 1655 όταν ανακαλύφθηκε η Τζαμάικα και μαζί με αύτη το ρούμι, γεννήθηκε το σύγχρονο punch.

Υλικά (6)

1,5 λίτρο κρύος χυμός φραμπουάζ ή φραγκοστάφυλο
375 ml παγωμένος αφρώδεις οίνος
1/2 κούπα (125 ml) Cointreau
2 λάιμ, κομμένα στα τέσσερα
550-600 γρ. βατόμουρα, φραμπουάζ, μούρα κομμένα στην μέση
1/4 της κούπας φύλλα φρέσκιας μέντας
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε το χυμό, τον αφρώδη οίνο και το Cointreau
σε ένα μπολ. Στύβετε λίγο από το λαιμ στο μίγμα, ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τις στυμμένες φλούδες λαιμ. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και τέλος προσθέτετε τα φρούτα του δάσους και τα φύλλα μέντας.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια