Ράιτα από αγγούρι 4 ψήφοι

Ράιτα από αγγούρι
Η ράιτα αυτή είναι μάλλον δροσερή και το άρωμα των καβουρδισμένων σπόρων κύμινου ανοίγει πολύ τη όρεξη.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 μικρό αγγούρι
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
125 γρ. παχύ φυσικό γιαούρτι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πάπρικα

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε κατά μήκος στα δυο. Κόβουμε κάθε μισό σε λεπτές φέτες
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε τους σπόρους κύμινου, μέχρι να σκουρύνουν. Αφήνουμε τους σπόρους να κρυώσουν και μετά τους λιώνουμε στο γουδί ή με ένα ρολό.
3. Κτυπάμε το γιαούρτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κύμινο και το αλάτι.
4. Φυλάμε μερικές φέτες αγγούρι για γαρνίρισμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο στο γιαούρτι αναμιγνύοντας καλά.
5. Βάζουμε τη ράιτα σε σκεύος σερβιρίσματος και απλώνουμε το αγγούρι που φυλάξαμε από πάνω.
6. Πασπαλίζουμε από πάνω ομοιόμορφα με την πάπρικα.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες