Ρεβανί πορτοκάλι με σος σοκολάτας 7 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Ρεβανί πορτοκάλι με σος σοκολάτας
Μια και διάβασα καλά σχόλια για τη συνταγή του Ρεβανί Βεροίας, σας δίνω και ένα άλλο εύκολο και πενανόστιμο ρεβανί, πορτοκαλιού αυτή τη φορά.
 
 

Υλικά

6 αυγά μετρίου μεγέθους
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
80 γρ. αλεύρι
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
150 γρ. λικέρ κουαντρό

Για τη σος σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια φουσκωμένη άσπρη κρέμα. Λίγο πριν σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι για να μη σβολιάσουν και τα ρίχνουμε λίγο, λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μαρίζ κυκλικά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170 για 45'-50'

Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσουν τα 25 γράδα πυκνότητα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το λικέρ.

Μόλις βγάλουμε καυτό το ρεβανί από το φούρνο, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Για τη σος σοκολάτας:
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει, το αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη λεία σος. Σερβίρουμε το ρεβανί κρύο με λίγη ζεστή σος επάνω.

Αν θέλουμε να αρωματίσουμε το γλυκό με το λικέρ, δεν προσθέτουμε ξύσμα. Αν δεν βάλουμε λικέρ, αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες