Ριγκατόνι Τοσκάνης με κουνουπίδι και πεκορίνο 1 ψήφοι

Ριγκατόνι Τοσκάνης με κουνουπίδι και πεκορίνο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
6 φύλλα μέντας
2 κουταλιές πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 κουταλιά πιπέρι κόκκινο κοπανιστό
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (1-1,25 φλιτζ.)
1 κεφάλι κουνουπίδι 500-600 γρ. χωρίς τα φύλλα και με τους μίσχους και τα ανθάκια του κομμένα σε μέγεθος 6 χιλ.
500 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι μέχρι μόλις να καπνίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι με τη μέντα και το κόκκινο πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 5-6 λεπτά.
3. Ρίχνουμε όλα τα κομμάτια από το κουνουπίδι στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κανονικά για 12-15 λεπτά, μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει και να χρυσίσει ελαφρά, χωρίς να παραγίνει.
4. Αναμιγνύουμε το καυτό ζυμαρικό με το κουνουπίδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μαύρο πιπέρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες