Ριζότο με μανιτάρια και κοτόπουλο 2 ψήφοι

Ριζότο με μανιτάρια και κοτόπουλο
Μία συνταγή για ένα καθημερινό ριζότο με αρωματικά μανιτάρια και τρυφερό κοτόπουλο!
 
 

Υλικά

25 g αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
4 x 125 g φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. Ρύζι για ριζότο τύπου Arborio
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
4 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού
50 γραμμάρια βουτύρο
80 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με 180ml βραστό νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, διατηρώντας το νερό.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε μια γάστρα μαζί με το νερό που τα μουλιάσαμε. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε κοτόπουλο και σκόρδο στη γάστρα μαζί με το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε και τα φύλλα του θυμαριού, κρατώντας λίγα για γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε τα πάντα καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 35 έως 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε το βούτυρο και ψιλοκόβουμε την παρμεζάνα. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί στο ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγα φύλλα θυμαριού και παρμεζάνα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες