Σχετικές Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Σάλτσα ντομάτας με ζαμπόν και βότκα 
Υλικά
4 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
250 γρ. βρασμένο ζαμπόν, ψιλοκομμένο (ή προσούτο)
1/2 φλιτζ. βότκα
1 φλιτζ. λιωμένες ντομάτες από κονσέρβα
1 φλιτζ. πλήρης κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
3 τιναξιές ταμπάσκο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
250 γρ. βρασμένο ζαμπόν, ψιλοκομμένο (ή προσούτο)
1/2 φλιτζ. βότκα
1 φλιτζ. λιωμένες ντομάτες από κονσέρβα
1 φλιτζ. πλήρης κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
3 τιναξιές ταμπάσκο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά. Προ-σθέτουμε το ζαμπόν, τις ντομάτες και τη βότκα και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλ-τσα να μειωθεί κατά το ένα τέταρτο, για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε αργά την κρέμα και το ταμπάσκο. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευθούν καλά και να ζεσταθούν. Τα σερβίρουμε πάνω σε καυτό ζυμαρικό (κατά προτίμηση πένες.)
|
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών |
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |