Σάλτσα ζυμαρικού μπολονέζ 3 ψήφοι

Σάλτσα ζυμαρικού μπολονέζ
Μια παραλλαγή της περίφημης σάλτσας ραγού της Μπολόνιας, που φέρεται επίσης ως αυθεντική! Εδώ έχουμε τρεις απλές φάσεις: (α) Σκουραίνουμε τα λαχανικά και το κρέας, (β) συμπυκνώνουμε των γευστικών υγρών πάνω στα προηγούμενα,ώστε να φτιαχτούν στρώματα γεύσεων και (γ) τα καλύπτουμε με υγρό και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα κρέατα να γίνουν τρυφερά. Το ραγού πρέπει να είναι πλούσιο αλλά όχι βαρύ. Το ραγού είναι σάλτσα κρέατος με ντομάτα και όχι σάλτσα ντομάτας με κρέας!
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1/2 φλιτζ. παχιά κρέμα
250 γρ. πανσέτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζ. καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
3/4 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 φλιτζ. κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
350 γρ. κιμάς βοδινού από σβέρκο
250 γρ. κιμάς από μοσχαράκι
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τοματοπολτός διαλυμένος σε 10 κουταλιές ζωμό βοδινού
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το 1/3 (να μείνουν περίπου 6 κουταλιές.) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την πανσέτα σε μέτρια φωτιά για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να βγάλει όλο σχεδόν το λίπος της. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα καρότα, το σέλερι και τα κρεμμύδια και βάζουμε αλατοπίπερο. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα κρέατα. Βάζουμε αλατοπίπερο. Δυναμώνουμε τη φωτιά, βάζουμε τα κρέατα στην κατσαρόλα και τα σκουραίνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρώμα ανοιχτό καφέ και να αποτελείται από κομματάκια σαν μπιζέλι.Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, το σκόρδο και τον τοματοπολτό και κατεβάζουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό. Βράζουμε τη σάλτσα σκεπασμένη κατά ένα μέρος για 2 ώρες, ρίχνοντας ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό από 1 κουταλιά γάλα, ώστε κατά το τέλος των 2 ωρών να έχει ενσωματωθεί όλο το γάλα. Ρίχνουμε την συμπυκνωμένη κρέμα. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες