Σολομός με σάλσα βέρντε (πράσινη σάλτσα) 2 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Σολομός με σάλσα βέρντε (πράσινη σάλτσα)
Ένα νόστιμο και δροσερό μεσογειακό πιάτο ψητού ψαριού με πράσινη σάλτσα, ελιές και λεμόνι.
 
 

Υλικά (4)

25 γρ. άνηθο χοντροκομμένο
25 γρ. μέντα, χωρίς τους σκληρούς μίσχους, χοντροκομμένη
25 γρ. μαϊντανός χοντροκομμένος
25 τσάιβς χοντροκομμένα
1½ κουταλιά μουστάρδα με το σπόρο της
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα
1 κονσέρβα των 200 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με 85 γρ. αντσούγες, στραγγισμένη
Χυμός 2 λεμονιών
4 φιλέτα σολομού
175 γρ. άγριο και λευκό ρύζι μπασμάτι
50 γρ. ελιές καλαματιανές μαρινάτες ξεσποριασμένες
75 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
1 κόκκινη πιπεριά τεμαχισμένη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα βέρντε, βάζοντας στο μπλέντερ τα μυρωδικά, τη μουστάρδα, την κάπαρη, τα κουκουνάρια, τις ελιές και το χυμό 1½ λεμονιού και δουλεύοντάς τα μέχρι χοντροκοπούν.
3. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Στύβουμε από πάνω το χυμό του υπόλοιπου ½ λεμονιού και βάζουμε πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα φιλέτα.
4. Αν σερβίρουμε ρύζι, το βράζουμε κατά τις οδηγίες.
5. Αναμιγνύουμε τις ελιές, τα κουκουνάρια και την κόκκινη πιπεριά. Μόλις γίνει το ρύζι, το αναμιγνύουμε με το μίγμα αυτό.
6. Βάζουμε τη σάλτσα βέρντε πάνω στα φιλέτα σολομού. Σερβίρουμε με το ρύζι.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες