Σπαγγετίνι με γαρίδες και μπιζέλια 1 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Σπαγγετίνι με γαρίδες και μπιζέλια
 
 

Υλικά (6)

1 κρεμμυδάκι στιφάδου ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (η ουρά παραμένει αν θέλουμε)
1 κ. σ. συν 2 κ. γ. ελαιόλαδο
450 ml ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικό)
1 φλ. μπιζέλια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/4 κουταλάκι ίνες κρόκου
3/4 φλ. ελαφριά κρέμα
2 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. σπαγγετίνι
αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,
ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε τις γαρίδες ανακατεύοντας συχνά,
ώσπου οι γαρίδες να ασπρίσουν παραμένοντας τρυφερές. Τις βγάζουμε
και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

2. Στο ίδιο τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά, σε 2 ακόμη κουταλάκια λάδι, σοτάρουμε
το κρεμμύδι ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί,
το μπιζέλι και τον κρόκο. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε
τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις
γαρίδες και την κρέμα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε
ώσπου να σιγοβράσει (να μη βράσει δυνατά αλλιώς θα κόψει). Βάζουμε
τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

3. Στο μεταξύ βράζουμε τα σπαγγετίνι, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε
σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Τα περιχύνουμε με τη σος της γαρίδας
και τα ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες