Σπαγγέτι με μπρόκολο 3 ψήφοι

Σπαγγέτι με μπρόκολο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι
1 μέτριο μπρόκολο
160 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το μπρόκολο σε ανθάκια και το βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά.
2. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
4. Στον πυθμένα ενός πυρίμαχου σκεύους απλώνουμε μια στρώση τριμμένο τυρί και το λάδι, με το οποίο τηγανίσαμε τα μπρόκολα. Αδειάζουμε μέσα τα σπαγγέτι. Από πάνω στρώνουμε τα μπρόκολα και το υπόλοιπο τυρί.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως από το πυρίμαχο σκεύος.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες