Σπαγγέτι με μύδια και κάρυ 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με μύδια και κάρυ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε λεπτές φέτες
1 1/4 κουταλάκι κάρι
1/4 κουταλάκι νιφάδες πιπεριού
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια φρέσκα ή εναλλακτικά 250 γρ από κονσέρβα
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο
500 γρ σπαγγέτι ή πένες

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το κάρι και τις νιφάδες πιπεριού για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μόλις τα μύδια ανοίξουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα (πετάμε όσα δεν άνοιξαν.) Τα βγάζουμε από τα κελύφη, αν θέλουμε.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα και το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιαντρο και αλάτι και τέλος τα μύδια και ανακατεύουμε καλά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τα μύδια και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες