Σπαγγέτι με σάλτσα από πορτοκάλι και αντσούγα 3 ψήφοι

Σπαγγέτι με σάλτσα από πορτοκάλι και αντσούγα
Κατά τη λαϊκή παράδοση της Σικελίας τα πορτοκάλια σερβίρονται σαν σαλάτες με λάδι και αλάτι, ως συνοδευτικά
του κύριου πιάτου. Το παρόν πιάτο από την Καλαβρία συνδυάζει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο το πορτοκάλι και την
αντσούγα.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)


15 γρ. αντσούγες παστές
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς το λευκό της φλούδας και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. λικέρ πορτοκαλιού
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι
1 μάτσο φρέσκια μέντα

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τις αντσούγες για να φύγει το αλάτι, τις ανοίγουμε και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Προσθέτουμε τις αντσούγες και με ένα πιρούνι τις διαλύουμε, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
3. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα τρίμματα ψωμιού, το λικέρ και ρυθμίζουμε το αλάτι.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα φύλλα μέντας.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες