Σπαγγέτι με σουπιές Καλαβρίας 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Σπαγγέτι με σουπιές Καλαβρίας
 
 

Υλικά (2)

500 γρ. μικρές σουπιές φρέσκες ή αποψυγμένες, καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
1/4 φλ. (60 ml) ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
6 φύλλα φρέσκου βασιλικού πλυμένα και στεγνωμένα
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
1 φλ. (250 ml) ξηρό λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
μια πρέζα κόκκινο πιπέρι κοπανισμένο ή κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
350 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

1 Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και, μόλις το κρεμμύδι ασπρίσει, προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φλόγα μέχρι να ροδίσουν.
2 Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα φύλλα βασιλικού με την σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν. Συνεχίζουμε μαγειρεύοντας για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας το κρασί, λίγες κουταλιές τη φορά και κάθε φορά που το λάδι τείνει να αποχωριστεί από τη σάλτσα ντομάτας.
3 Στο μεταξύ, έχουμε βράσει και στραγγίξει το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα.
4 Σερβίρουμε ως κύριο πιάτο με πράσινη σαλάτα και κρασί Ciro Bianco Καλαβρίας ή Rosato del Salento από την Απουλία.




0 αστέρια από 1 επισκέπτες