Σπετσλε με σπανάκι 1 ψήφοι

Σπετσλε με σπανάκι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


2,5 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
300 γρ σπανάκι αποψυγμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αβγά
1/2 φλιτζ γάλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1,5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα των 6 λίτρων και σε δυνατή φωτιά βράζουμε 4 λίτρα νερό. Στο μεταξύ σε ένα μέτριο μπολ, κτυπάμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το σπανάκι, τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/2 φλιτζ νερό, μέχρι να το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και πάνω από το νερό που σιγοβράζει, με μια λαστιχένια σπάτουλα, πιέζουμε το μίγμα μέσα από μια μηχανή σπέτσλε (ή τρυπητό με μεγάλες τρύπες.) Μαγειρεύουμε τα σπέτσλε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σφικτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε τα σπέτσλε να μην κολλήσουν και τα στραγγίζουμε καλά στο τρυπητό.
3. Σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα των 30 εκ. και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο, την παρμεζάνα, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι, μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα σπέτσλε και ζεσταίνουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες