Υλικά
1 κιλό ώριμες ντομάτες
250 γρ, κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. μουστάρδα
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. γαρίφαλο
1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κανέλα
½ φλ. ξύδι
½ φλ. ζάχαρη (αναλόγως πόσο ξινές ή γλυκές είναι οι ντομάτες βάζουμε περισσότερη ή λιγό-τερη ζάχαρη)
1 κ. γ. αποξηραμένο δυόσμο
1 κ. σ φρέσκο βασιλικό
5 πιπεριές
250 γρ, κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. μουστάρδα
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. γαρίφαλο
1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κανέλα
½ φλ. ξύδι
½ φλ. ζάχαρη (αναλόγως πόσο ξινές ή γλυκές είναι οι ντομάτες βάζουμε περισσότερη ή λιγό-τερη ζάχαρη)
1 κ. γ. αποξηραμένο δυόσμο
1 κ. σ φρέσκο βασιλικό
5 πιπεριές
Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα σκόρδα και τα τσιγαρίζουμε πολύ λίγο στο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες όπως στη σαλάτα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια περνάμε το μίγμα μας από το μούλτι λίγο λίγο, να πολτοποιηθεί. Βράζουμε άλλη μισή ώρα ή όσο χρειαστεί μέχρι να δέσει καλά η κέτσαπ μας και την τοποθετούμε σε βάζα. Όταν κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο.
|