Ταλιατέλες με προσούτο και αρακά 3 ψήφοι

Ταλιατέλες με προσούτο και αρακά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. ταλιατέλες
2 φλιτζ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
125 γρ. προσούτο, κομμένο σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζετε τον αρακά σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ώσπου ν' αρχίσει να μαλακώνει. Τον σουρώνετε και τον αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το Βούτυρο σ' ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το προσούτο για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente. Τις σουρώνετε και τις μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα. Αναμειγνύετε προσεκτικά με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες