Ταραμοκεφτέδες 14 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Ταραμοκεφτέδες
Μια νόστιμη συνταγή ιδανική για τη νηστεία και όχι μόνο αφού αποτελεί και έναν υπέροχο μεζέ. Με κόκκινο ή ακόμα καλύτερα με άσπρο ταραμά.
 
 

Υλικά (15-25 κομμάτια)

7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι άνηθος
μισό ματσάκι μαϊντανός
μαύρο πιπέρι, κύμινο, ρίγανη
200 γρ. άσπρος ταραμάς
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί η τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι φαρίνα
λαδί για το τηγάνισμα
(στη συνταγή δεν προσθέτουμε αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι αρμυρός)

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με τα χεριά ή τον μύλο αν έχουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό αφού τα πλύνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά δηλ. ταραμά, ψωμί, κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό, μπαχαρικά καθώς και το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό. Κατόπιν πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
4 αστέρια από 14 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες