Τάρτα με μανιτάρια 2 ψήφοι

Τάρτα με μανιτάρια
Αυτή η τάρτα με μανιτάρια είναι πολύ νόστιμη και αρκεί να δείτε τη συνταγή της!
 
 

Υλικά

Για τη ζύμη:
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 με 4 κουταλιές κρύο νερό

Για τη γέμιση:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κιλό μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανό

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Προσθέτουμε το ταχίνι, το λάδι, και 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Προσθέτουμε και 1 κουταλιά της σούπας νερό, αν χρειαστεί.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα.

Ψήνουμε μέχρις ότου η ζύμη να είναι χρυσαφένια και τραγανή, περίπου 35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε τα μανιτάρια και το αλάτι. Μαγειρεύουμε έως ότου τα μανιτάρια να είναι τρυφερά, 6 έως 8 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο κύπελλο, αναμιγνύουμε τη γραβιέρα, τα αυγά, το μαϊντανό και το μίγμα μανιταριών.

Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα.

Ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές