Υλικά
Για τη ζύμη:
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 με 4 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κιλό μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανό
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 με 4 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κιλό μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Προσθέτουμε το ταχίνι, το λάδι, και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Προσθέτουμε και 1 κουταλιά της σούπας νερό, αν χρειαστεί.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα.
Ψήνουμε μέχρις ότου η ζύμη να είναι χρυσαφένια και τραγανή, περίπου 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το αλάτι. Μαγειρεύουμε έως ότου τα μανιτάρια να είναι τρυφερά, 6 έως 8 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο κύπελλο, αναμιγνύουμε τη γραβιέρα, τα αυγά, το μαϊντανό και το μίγμα μανιταριών.
Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα.
Ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά.