Τηγανητό ρύζι με ζαμπόν 5 ψήφοι

Τηγανητό ρύζι με ζαμπόν
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

2 αυγά
1 κουταλιά σος στρειδιών
2 κουταλάκια σόγια σος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
200 γρ. ζαμπόν βρασμένο κομμένο σε κύβους (ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πλυμένο και κομμένο σε κύβους
6 κουταλιές λάδι για τηγάνι ή όσο χρειαστεί
1/2 φλιτζ. μπιζέλι φρέσκο, κατεψυγμένο ή από κονσέρβα(ή και μίγμα από μπιζέλι και καρότα)
4 φλιτζ. κρύο, βρασμένο ρύζι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας από 1/2 κουταλάκι σος στρειδιών και σόγια σος. Προσθέτουμε από λίγο αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε τα αυγά. Τα στραπατσάρουμε ελαφρά και τα βγάζουμε από το γουόκ, το οποίο και καθαρίζουμε.
3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι στο γουόκ. Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ψιλοτηγανίζουμε σύντομα και μετά προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπιζέλι. Ψιλοτηγανίζουμε και τα βγάζουμε από το γουόκ, το οποίο και καθαρίζουμε.
4. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι στο γουόκ. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας με ξυλάκια για να σπάσουμε τους σβόλους. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την υπόλοιπη σόγια σος και τη σος στρει-διών. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε.
5. Επαναφέρουμε το μαγειρεμένο κρέας και τα λαχανικά στο γουόκ Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα στραπατσαρισμένα αυγά. Ζεσταίνουμε και ρίχνουμε ανα-κατεύοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι.
6. Το σερβίρουμε καυτό.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες