Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Χριστουγεννιάτικο πουλερικό 7 ψήφοι

Από ΔΙΟΝΥΣΙΑ Μ.
Χριστουγεννιάτικο πουλερικό
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
'Ενα γεμιστό πουλερικό πικάντικο και ζουμερό με υπεροχές πατατούλες.

Υλικά (περίπου 10 μερίδες)

1 μεγάλο κοτόπουλο ή μια γαλόπουλα

Για τη γέμιση:
250 γρ. κιμά χοίρινο ή ότι σας αρέσει
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κρασοπότηρο ρύζι
3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
5-6 ελιές
1 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. κουκουνάρι
τα συκωτάκια του πουλερικού
μερικά κάστανα βρασμένα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.σ. βούτυρο

Για το άλειμμα:
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
το χυμό από 1 λεμονί
μερικές πατατούλες μικρές ολόκληρες
αλάτι, πιπέρι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κιμά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικον, τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το πελτέ και μισό ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά η γέμιση. Γεμίζουμε το πουλερικό στη κοιλιά και στο λαιμό, το βάζουμε σε ταψί, ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε όλο το πουλερικό. Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες και ρίχνουμε το υπόλοιπο άλειμμα επάνω. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 1 περίπου ώρα για κάθε κιλό κρέατος. Κατά την ώρα του ψησίματος με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με τα υγρά που έχει το ταψί.
4 αστέρια από 7 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια