Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γαρίδες με γάλα καρύδας 2 ψήφοι

Γαρίδες με γάλα καρύδας
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μια απλή σος από γάλα καρύδας, ρυζόξυδο και μέλι δίνει φοβερή γεύση στο πιάτο αυτό από ψιλοτηγανισμένες γαρίδες.

Υλικά (2-4 μερίδες)

350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/3 φλιτζ. γάλα καρύδας
4 κουταλάκια λευκό ρυζόξυδο
1 κουταλιά ρευστό μέλι
1/8 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή κατά τη γεύση
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
2 1/2 κουταλιές φυστικέλαιο ή φυτικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα, κατανεμημένο
1/2 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1-2 κουταλάκι κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι (προαιρ.)
2-3 κουταλάκι μαϊντανός ή φρέσκο κόλιαντρο κομμένο (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το γάλα καρύδας και το ρυζόξυδο. Ρίχνουμε χτυπώντας το μέλι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το κορνφλάουρ.
2. Ζεσταίνουμε 1,5 κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το τζίντζερ και ψιλοτηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αλάτι. Ψιλοτηγανίζουμε τις γαρίδες για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το γουόκ.
3. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι στο γουόκ. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τις ντομάτες. Ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό, μετά τις σπρώχνουμε στα πλευρά και επαναφέρουμε τις γαρίδες στο γουόκ. Ψιλοτηγανίζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό ακόμη, ρίχνοντας λιγάκι ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι, αν θέλουμε. Τις σπρώχνουμε προς τα πλευρά με τις ντομάτες.
4. Κτυπάμε τη σάλτσα και πάλι και τη χύνουμε στο κέντρο του γουόκ, ανακατεύοντας γρήγορα για να γίνει παχύρρευστη. Ψιλοτηγανίζουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες ντομάτες για 1 λεπτό ακόμη, ώστε να αναμιχθούν όλα τα συστατικά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον μαϊντανό ή το φρέσκο κόλιαντρο, αν θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια