ΚUSHARY 4 ψήφοι

ΚUSHARY
Το χαρακτηριστικό αυτό αιγυπτιακό πιάτο βασίζεται στην ανάμιξη ρυζιού με ζυμαρικά και φακές.
 
 

Υλικά

1 φλιτζάνι φακές βρασμένες σε νερό, σουρωμένες
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε ελαφρά σε μια πιατέλα τα μακαρόνια με το ρύζι και τις φακές. Χτυπάτε με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο το ξίδι και το πολτοποιημένο σκόρδο και περιχύνετε. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μια μικρή κατσαρόλα και, μόλις ροδίσουν, ρίχνετε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα βάζετε να πάρουν μια βράση. Όπως είναι το περιεχόμενο της κατσαρόλας καυτό, το ρίχνετε μέσα στην πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες