Ρεβιθόσουπα με σκόρδο, σουμάκι, ελαιόλαδο και λεμόνι 3 ψήφοι

Ρεβιθόσουπα με σκόρδο, σουμάκι, ελαιόλαδο και λεμόνι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

2 φλιτζ. ξηρά ρεβύθια*
4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου (είτε λαχανικών)
2 φλιτζ. + 1 φλιτζ. νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σκόρδο (ή περισσότερο αν θέλουμε)
1-2 μεγάλα δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο (ίσως και περισσότερο)
1/4 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
ελαιόλαδο που χύνεται στην έτοιμη σούπα
σουμάκι τριμμένο για πασπάλισμα της σούπας (ή πάπρικα)
1-2 λεμόνια, που στύβουμε πάνω στην έτοιμη σούπα

* Συνιστάται να μουσκεύουμε τα ρεβύθια πριν τα μαγειρέψουμε, διότι έτσι γίνονται πιο εύπεπτα: Μουσκεύουμε για 8 ώρες, πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε πριν τα βράσουμε. Τα μουσκεμένα ρεβύθια βράζουν ευκολότερα.

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια, τον ζωμό κοτόπουλου, 2 φλιτζ. νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια, ελέγχοντας κάθε 30 λεπτά περίπου και προσθέτοντας περισσότερο νερό, αν χρειάζεται, ίσως για 2-3 ώρες.
Αφού μαλακώσουν τα ρεβύθια, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται, λιώνουμε το περιεχόμενο στο μπλέντερ (η με βυθιζόμενο μπλέντερ, για να μην καούμε) και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και σουμάκι.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Χρησιμοποιούμε μια κονσέρβα των 420 γρ. βρασμένα ρεβύθια, τα οποία πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε 2 φλιτζ. νερό βάζουμε ένα κύβο ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών και βράζουμε με τα λοιπά συστατικά. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα πολτοποιημένα ρεβύθια και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και σουμάκι.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες