Πατατόπιτα με μπέικον και ρικότα 3 ψήφοι

Πατατόπιτα με μπέικον και ρικότα
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
8 φέτες μπέικον
400 γρ. τυρί ρικότα
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές φύλλα φασκόμηλου τεμαχισμένα
4 αυγά
125 ml (1/2 φλιτζ.) κρέμα
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους to 180C.
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί του 1,5 λίτρου. Απλώνουμε το 1/3 από τις φέτες πατάτας στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε από πάνω 4 φέτες μπέικον. Αναμιγνύουμε τη ρικότα, 1/4 φλιτζ. παρμεζάνα, το φασκόμηλο και το αλάτι και ρίχνουμε με κουταλιές το μισό από αυτό πάνω στο μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω το επόμενο 1/3 από τις φέτες πατάτας, 4 φέτες μπέικον και το υπόλοιπο μίγμα ρικότας. Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.
3. Χτυπάμε μαζί τα αυγά, την κρέμα και την παρμεζάνα και τα ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σκεπασμένο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε το σκέπασμα και ψήνουμε για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες