Κανελόνια με γαρίδες 3 ψήφοι

Από ΒΙΚΥ Μ.
Κανελόνια με γαρίδες
Πρόκειται για ένα λιτό, ελαφρύ και πολύ νόστιμο πιάτο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ορεκτικό και ως κύριο πιάτο.
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

1 κουτί κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
1 σακουλάκι μικρές γαριδούλες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
4 μανιτάρια portobello
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Milner
1 λίτρο γάλα με 1,5% λιπαρά
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ουίσκι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τηγάνι με δυο κουταλιές λάδι.
Σωτάρουμε ελαφρώς προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μπαχαρικά και τις γαριδούλες, τα σωτάρουμε λίγο ακόμη και εν συνεχεία τα σβήνουμε με το ουίσκι. Αφήνουμε το μίγμα να εξατμιστεί και σωτάρουμε για λίγο ακόμη.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι γάλα, ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει και δημιουργούμε μία ελαφριά μπεσαμέλ. Αφού πήξει αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε μία χούφτα τυρί. Από το μείγμα αυτό κρατάμε ένα φλιτζάνι.
Το υπόλοιπο μείγμα το προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε ήδη στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφού δημιουργηθεί ένα ωραίο κρεμώδες μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ήδη κρατήσει στο φλιτζάνι και εν συνεχεία προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και 1 λίτρο γάλα. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για μία ώρα έως ότου πάρει χρώμα.

Tips: Κατά την διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα για να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα το φαγητό μας.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες