Κατσίκι λεμονάτο στο φούρνο 1 ψήφοι

Κατσίκι λεμονάτο στο φούρνο
Ένα Κατσίκι λεμονάτο στο φούρνο που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!
 
 

Υλικά

1 1/2 - 2 κιλά κατσικάκι σε μερίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1.500 γρ. πατάτες
2 λεμόνια
3/4 κούπας ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
λίγο δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το χυμό από τα λεμόνια, το πιπέρι, το ξύδι και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το σκόρδο.

Με το μείγμα του μπολ ανακατεύουμε το κρέας.

Στην επιφάνεια του κάνουμε τρύπες και βάζουμε μέσα σκόρδο.

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις απλώνουμε στο ταψί.

Το μείγμα του μπολ που περίσσεψε το ρίχνουμε στο ταψί και στη συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.

Τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες το κρέας.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα.

Μία ώρα μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε μέχρι να ροδίσει.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες