Κρεατόπιτα ηπείρου 7 ψήφοι

Από Σοφία Π.
Κρεατόπιτα ηπείρου
Παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα, δεν λείπει από το τραπέζι την Πρωτοχρονιά.
 
 

Υλικά

½ πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό χοιρινό κρέας
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. φέτα τεμαχισμένη
80 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
2 αυγά
λίγο γαρίφαλο
σουσάμι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε 2-3 κουταλιές βούτυρο, προσθέτουμε ενάμισι ποτήρι καυτό νερό και το κρεμμύδι που του έχουμε καρφώσει το γαρίφαλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Εν τω μεταξύ, απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο σε ταψί και το ψήνουμε λίγο μέχρι να ροδίσει και όταν είναι έτοιμο το σπάμε σε κομμάτια.
Στραγγίζουμε το κρέας και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Αφαιρούμε τα κόκαλα αν υπάρχουν και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια. Το ανακατεύουμε μαζί με τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα, από πάνω τη γέμιση και τα σπασμένα κομμάτια φύλλου. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.



1 αστέρια από 7 επισκέπτες