Νουντλ τύπου Πεκίνου με φασόλια και ανάμικτα υλικά 2 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Νουντλ τύπου Πεκίνου με φασόλια και ανάμικτα υλικά
 
 

Υλικά (2)

250 γρ. νουντλ
3 κουταλιές κινέζικη σος φασολιών ή 4 κουταλιές σκούρα σος μίσο
90 γρ. τόφου συμπιεσμένο
3 κουταλιές φυτικό λάδι
2 φλιτζ. πράσινα φασόλια σόγιας (κατεψυγμένα ή φρέσκα) ή 50 γρ. καλαμποκάκια
1,5 φλιτζ. νερό
1,5 κουταλιά σόγια σος
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζ. φύτρες μπαμπού ψιλοκομμένες
2,5 κουταλιές κόρνφλάουρ διαλυμμένο σε 3 κουταλιές νερό
50 γρ. αγγουράκια
3 κουταλιές νερό
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο

Εκτέλεση

1. Αν βράζουμε τα νουντλ πρώτα, τα στραγγίζουμε, τα περνάμε σε ένα μπολ ή πιάτο σερβιρίσματος και τα αναμιγνύουμε με 1/2 κουταλιά σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν (δεν ξεπλένουμε με κρύο νερό, διότι χαλάει η γεύση).
2. Χοντροκομματιάζουμε το συμπιεσμένο τόφου ώστε να δώσει 1,5 φλιτζ. Μισοβράζουμε τα πράσινα φασόλια σόγιας μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά να είναι τραγανά (10 λεπτά για κατεψυγμένα).
3. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα καλαμποκάκια, τα ατμίζουμε ή τα μισοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αν είναι από κονσέρβα, τα ξεπλένουμε με βραστό νερό. Χρειαζόμαστε περίπου 1/2 φλιτζ. καλαμποκάκια.
4. Ξεπλένουμε τα πράσινα φασόλια σόγιας με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε.
5. Δεν είναι ανάγκη να ξεφλουδίσουμε ή να ξεσποριάσουμε τα αγγουράκια. Το κανονικό αγγούρι ξεφλουδίζεται και ξεσποριάζεται, αφήνουμε όμως και μερικές στενές λωρίδες με το φλούδι τους, για να δώσουν χρώμα και υφή. Το κόβουμε σε λεπτά ραβδάκια ώστε να πάρουμε 1/2 φλιτζ.
6. Αν χρησιμοποιούμε μίσο, το διαλύουμε σε 1/4 φλιτζ. ζεστό νερό.
7. Βάζουμε 3 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα προθερμασμένη σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό. Προσθέτουμε το σκόρδο και ψιλοτηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να αποδώσει το άρωμά του. Προσθέτουμε το συμπιεσμένο τόφου και τη σος φασολιών ή το μίσο. Ψιλοτηγανίζουμε γρήγορα για να αναμιχθούν. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζ. νερό, 1 κουταλιά σόγια σος και 1/2 κουταλάκι ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να φτάσουν στο βρασμό. Βαθμιαία ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα κόρνφλαουρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό ακόμη, μέχρι η υφή να μοιάζει με αραιής σάλτσας, όχι πολύ πηκτή. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε μια επί πλέον κουταλιά σόγια σος, αν χρειάζεται (στο σημείο αυτό, αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε τα νουντλ ή/και τα πράσινα φασόλια σόγιας, τα καλαμποκάκια και τα φύτρα μπαμπού ανακατεύοντας με τη σάλτσα μέχρι μόλις να αναμιχθούν.) Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο. Τα βγάζουμε από τη φωτιά.
8. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στη νουντλ και από πάνω το γαρνίρισμα σε χωριστή διάταξη (γαρνίρουμε με μόνο το αγγούρι, αν έχουμε προσθέσει
2 αστέρια από 2 επισκέπτες