Ομελέτα με χοιρινό κιμά 3 ψήφοι

Από ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Ομελέτα με χοιρινό κιμά
Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα πιάτα στη διατροφή των Ταϊλανδών. Μερικές φορές τρώγεται με ρύζι στον ατμό και σάλτσα τσίλι ως ένα γρήγορο γεύμα ή μεζές. Επίσης χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα με κάρυ.
 
 

Υλικά (1)

3 αυγά χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μικρά ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
100 γρ. χοιρινό κιμά
1 κουτάλι της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι χοντρό
½ φλιτζάνι σπορέλαιο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα 3 αυγά.
2. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμύδια, τη σάλτσα ψαριού και το άσπρο πιπέρι.
3. Χτυπήστε το μίγμα καλά, προσθέστε τον κιμά.
4.Βάλτε ένα τηγάνι ή γουόκ στο μάτι, ρίξτε το σπορέλαιο και ζεστάνετε έως ότου καπνίσει.
5. Προσθέστε το μίγμα των αυγών και αναδέψτε το ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Χαμηλώστε τη φωτιά, τηγανίστε την ομελέτα έως ότου ροδίσει και αναποδογυρίστε την για να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Το λίπος από το χοιρινό θα λιώσει και θα δώσει στα αυγά ένα χρυσό-καφέ χρώμα και μια υπέροχη μυρωδιά. Ψήστε αυτήν την ομελέτα περισσότερο, ώστε να ψηθεί καλά και το χοιρινό. Τη σερβίρετε πολύ ζεστή με σάλτσα τσίλι.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές