Αρνί καπαμά 7 ψήφοι

Αρνί καπαμά
 
 

Υλικά

1 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
2 κουταλιές του γλυκού πελτέ
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κομμάτι κανέλλα
2 γαρύφαλλα
2 μπαχαρικά
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε
-Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν
-Βάζετε το κρέας στη κατσαρόλα και αφήνετε το βούτυρο στο τηγάνι
-Ρίχνετε στο βούτυρο το κρασί, την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει
-Βάζετε την σάλτσα στην κατσαρόλα με το κρέας
-Προσθέτετε τα μπαχαρικά
-Ψήνετε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας μία φορά ένα φλιτζάνι ζεστό νερό Ψήνετε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες