Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μιλφέιγ με ροκφόρ 2 ψήφοι

Μιλφέιγ με ροκφόρ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (8 μερίδες)


1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας 250 γρ. περίπου, ξεπαγωμένο
180 γρ. αληθινό ροκφόρ, σε θερμοκρασία δωματίου
60 ml κρασί λευκό ημίγλυκο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
2. Ανοίγουμε το φύλλο, ώστε να γίνει ένα τετράγωνο 23x23 εκ. Το κόβουμε στη μέση, βάζουμε το ένα κομμάτι επάνω στο άλλο και το πατάμε ελαφρά. Το ψήνουμε επί 20 λεπτά, ή ώσπου να ροδίσει, και το βγάζουμε από το φούρνο.
3. Ανακατεύουμε το ροκφόρ και το κρασί στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν αλοιφή. Κόβουμε τη σφολιάτα οριζοντίως, σε τρία ίσα μέρη. Αλείφουμε το μισό μίγμα του τυριού στο κάτω κομμάτι, το σκεπάζουμε με το μεσαίο, αλείφουμε με το υπόλοιπο τυρί και το σκεπάζουμε με το από πάνω κομμάτι. Τα πατάμε ελαφρά και με προσοχή και βάζουμε τη μιλφέιγ στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε, τη βγάζουμε εγκαίρως από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια