Φετουτσίνια μαργαρίτα με γαρίδες 1 ψήφοι

Φετουτσίνια μαργαρίτα με γαρίδες
Tο όνομα προέρχεται το γνωστό κοκτέιλ Μαργαρίτα, που με τη σειρά του ονομάζεται έτσι από τη νήσο Μαργαρίτα (Isla Margarita) της Βενεζουέλας, που είναι ένας ορεινός τροπικός παράδεισος της Καραϊβικής έξω από τη βόρεια ακτή της χώρας, έχει λιακάδα πάνω από 320 μέρες το χρόνο και πανέμορφες αμμουδιές με φοινικόδεντρα, όπως η Playa el Agua ή η Playa Parguito, και κλίμα ποτέ πολύ κρύο ή πολύ ζεστό.

 
 

Υλικά (2 μερίδες)

12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. τεκίλα
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 αβγά
2 κουταλιές νερό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλεύρι γενικής χρήσης
1/2 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
3 λεπτές φέτες από λεμόνι
4 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κουταλάκια τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
175 γρ. φετουτσίνια
άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε τις γαρίδες, την τεκίλα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε και ψύχουμε για 2 ώρες. Στραγγίζουμε τις γαρίδες.
2. Κτυπάμε τα αβγά και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη χύτρα σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τις γαρίδες στο μίγμα του αβγού, μετά στο αλεύρι, τις τινάζουμε για να φύγει το υπερβολικό πανάρισμα. Βάζουμε τις γαρίδες στη χύτρα και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου για 2 λεπτά κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας και στραγγίζουμε. Πετάμε το λάδι.
4. Στην ίδια χύτρα λιώνουμε 1/4 φλιτζ, βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λεμόνι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Βαθμιαία ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί για να το σβήσουμε, βράζουμε μέχρι να μειωθεί, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και κτυπάμε μέχρι να λιώσει. Πετάμε το λεμόνι. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στη χύτρα και ζεσταίνουμε.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Το κατανέμουμε στα πιάτα. Βάζουμε από πάνω τις γαρίδες και χύνουμε τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το άνηθο και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες