Λιγκουίνια με γαρίδες και grand marnier 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες και grand marnier
Η συνταγή αυτή βρέθηκε σε μια σοφίτα, μέσα σε ένα κουτί με ξεχασμένες χειρόγραφες συνταγές. Δεν έχουμε ιδέα για την προέλευσή της. Τη δοκιμάσαμε στην κουζίνα και το διαμάντι αυτό πήρε τη θέση του ανάμεσα στα πιο πολύτιμα κοσμήματα της συλλογής μας.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό γαρίδες (35-40)
500 γρ. λιγκουίνια
2 φλιτζ. παχιά κρέμα
120 γρ. βούτυρο μαλακό
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
8 κουταλιές λικέρ Grand Marnier
2 κουταλιές τσάϊβς ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 4 λίτρα νερό αλατισμένο μαζί με 2 κουταλιές αλάτι. Βάζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε μόνο για 2 λεπτά. Τις βγάζουμε από το νερό και τις καθαρίζουμε. Αν θέλουμε τις ανοίγουμε εγκάρσια (πεταλούδες).
2. Στο ίδιο νερό βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε, το αναμιγνύουμε με 4 κουταλιές βούτυρο και το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο μεταξύ βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς την αφήνουμε να πάρει βράση (αν είναι πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο γάλα). Βάζουμε το πιπέρι, το Grand Marnier, το μαϊντανό και το υπόλοιπο βούτυρο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για τα τελευταία 2 λεπτά.
4. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες ομοιόμορφα από πάνω. Τέλος ρίχνουμε τα τσάϊβς πάνω στη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.
5. Σερβίρεται με κρασί χρυσό chablis.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες