Σπαγγετίνι με χταποδάκι κοκκινιστό 6 ψήφοι

Σπαγγετίνι με χταποδάκι κοκκινιστό
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 χταπoδάκι 1-1,5 κιλό φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί
750 γρ. σπαγετίνι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια (τα πόδια χωριστά και την κουκούλα στα δυο).
2. Βάζουμε το χταποδάκι στην κατσαρόλα χωρίς νερό (βγάζει το δικό του) και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
3. Πριν στίψει το νερό του τελείως (ενώ απομένουν 5-6 κουταλιές, βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 φλιτζ. νερό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζ νερό.
4. Δοκιμάζουμε το χταποδάκι άν έγινε, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα (πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα), προσθέτουμε 2 κουταλιές τοματοπολτό και το αφήνουμε να στίψει από νερό. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε το χταποδάκι με ένα κουτάλι αργά και προσεκτικά, για να μην κολλήσει.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες