SACHER 5 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
SACHER
Είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο αυστριακό γλυκό με σοκολάτα και μαρμελάδα. Η σπεσιαλιτέ της Βιέννης. Ενώ στη Βιέννη κάνουν ουρές στα ζαχαροπλαστεία για να το δοκιμάσουν εμείς μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας. Για τους λάτρες λοιπόν της διεθνούς ζαχαροπλαστικής.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
100 γρ ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα λειωμένη 30-35 βαθμούς θερμοκρασία
80 γρ. Αλεύρι μαλακό
4 αυγά (χωρίζουμε κρόκο από ασπράδι)
βανίλια
μαρμελάδα βερίκοκο

Για το γλάσσο
115 γρ. ζάχαρη
145 γρ. νερό
145 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατεψουν και ρίχνουμε τμηματικά τα κροκαδια. Βάζουμε τη βανίλια και τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά. Σταματούμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και κάνουμε μια καλά δεμένη μαρέγκα. Την ιδεάζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά να γίνουν ένα. Παίρνουμε ένα τσέρκι 24 εκατοστών και το βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, το στρώνουμε και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβουμε στα δυο αλείφουμε μια στρώση μαρμελάδα και βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι. Ότι μαρμελάδα περισσεύει την αλείφουμε επάνω και πλαγιά στο παντεσπάνι.

Γλασσάρισμα
βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη και λειώνουμε την σοκολάτα σε Μπεν - Μαρί (35 - 40 βαθμούς Κελσίου). Αδειάζουμε τα 50 γραμμάρια ζεστό νερό στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα, μόλις η καραμέλα δέσει λίγο και έχει ξανθό χρώμα ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα με το νερό και ανακατεύουμε καλά. Το γλάσσο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε πάνω στο παντεσπάνι. Το στρώνουμε με μια παλέτα και είναι έτοιμο. Διατηρείται εκτός ψυγείου για 5 μέρες. Σερβίρεται με σαντιγί.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες