Σορμπέ βατόμουρο με κρασί 1 ψήφοι

Σορμπέ βατόμουρο με κρασί
 
 

Υλικά

3 φλιτζάνια κρασί από βατόμουρα ή ροζέ ξηρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρασί βατόμουρο ή ροζέ ξηρό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση

1. Βάλτε τα πρώτα 3 υλικά και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για 3 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και βάλτε μέσα τη κατσαρόλα με μίγμα με το κρασί και τη ζάχαρη και το λάιμ και αφήστε το, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να κρυώσουν (περίπου 1 ώρα).
2. Στη συνέχεια βάλτε το μίγμα του σορμπέ στη παγωτομηχανή και όταν είναι έτοιμο καταψύξτε το για 8 ώρες.
3. Ανακατέψτε ελαφρά τα βατόμουρα με τη ζάχαρη, το κρασί και το ξύσμα λάιμ και τα βάζετε στη κατάψυξη για δύο ώρες.
4. Σερβίρετε το σορμπέ με το κατεψυγμένο μίγμα των βατόμουρων.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες