Σουφλέ ψωμιού 4 ψήφοι

Από ΔΙΟΝΥΣΙΑ Μ.
Σουφλέ ψωμιού
Ένα υπέροχο και εύκολο σουφλέ.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

16 φέτες ψωμί τοστ χωρίς κόρα
16 φέτες τυρί τοστ
8 φέτες ζαμπόν
3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
3 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
βούτυρο για το άλειμμα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αλείφουμε με βούτυρο το ψωμί και από τις δυο πλευρές. Στρώνουμε τις 8 φέτες σε ταψί, επάνω το ζαμπόν και 8 φέτες τυρί από κάτω. Τοποθετούμε το υπόλοιπο ψωμί και μετά τις άλλες 8 φέτες τυρί, το μπέικον και το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το ρίχνουμε στο ταψί. Αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα και να πιει τα υγρά και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 20 περίπου λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό αλλά και κρύο είναι ωραίο. Προσοχή μόνο, όσο ψήνεται μην ανοίξετε το φούρνο γιατί δεν θα φουσκώσει.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες