Σπιτικό παγωτό 2 ψήφοι

Από ΕΛΠΙΔΑ Μ.
Σπιτικό παγωτό
 
 

Υλικά

500 γρ. γάλα πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
μια πρέζα αλάτι
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά κορν φλάουρ (15 γρ.)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 400 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. σε μέτρια φωτιά. Στα 100 γρ. γάλα που κρατήσαμε λιώνουμε τη 1 κουταλιά κορν φλάουρ και μόλις βράσει το μίγμα στη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ. Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει λίγο. Στη συνέχεια αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Η βάση για το παγωτό μας είναι έτοιμη.
Αναλόγως τι γεύση θέλουμε προσθέτουμε τα υλικά. Για γεύση πραλίνα ρίχνουμε στο μίγμα όση μερέντα θέλουμε και τριμμένα φουντούκια. Για γεύση βανίλια απλά προσθέτουμε 2-3 βανίλιες. Μεγάλη προσοχή θέλει το πάγωμα του παγωτού. Το αφήνουμε στο μπολ σκεπάζοντάς το ή το βάζουμε σε σακούλα ψυγείου και το βάζουμε για 2 ώρες σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγάκια και μετά το βάζουμε στη κατάψυξη.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες