Ταλιατέλες με μπέικον, φρέσκο σολομό και ντοματάκια 1 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Ταλιατέλες με μπέικον, φρέσκο σολομό και ντοματάκια
 
 

Υλικά (4)

4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον ή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά σκόρδο τεμαχισμένο
150 γρ. τριμμένο φιλέτο σολομού φρέσκο ή από κονσέρβα σε λάδι στραγγισμένο
1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
1 ζελέ ζωμού κοτόπουλου διαλυμένο σε ½ φλ. καυτό νερό
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
6-8 ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα
500 γρ. ταλιατέλες ή λιγκουίνια ή σπαγέτι
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαφριά (15% λιπαρά) κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να γίνει τραγανό και σκούρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ½ ως 1 λεπτό, μέχρι να ευωδιάσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σολομό τριμμένο και τις νιφάδες τσίλι (προαιρετικά). Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας το μίγμα.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα με το μίγμα μπέικον και σολομού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες