Τάρτα φράουλας -σοκολάτα 2 ψήφοι

Τάρτα φράουλας -σοκολάτα
Η ζύμη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες γλυκές τάρτες αλλά και για αλμυρές.
 
 

Υλικά

Ζύμη
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ένα ποτήρι ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
Πάνω από τη ζύμη
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
120 γρ. Τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το κρασί, ζυμώνουμε ελαφρώς έως ότου γίνει μια ομογενής ζύμη. Στη συνέχεια στρώνουμε τη ζύμη σε ένα σκεύος για τάρτες ή σε ένα στρογγυλό ταψί. Ρίχνουμε τη κουβερτούρα και από πάνω στρώνουμε τη μαρμελάδα. Έχουμε κρατήσει λίγο από τη ζύμη μας και κάνουμε σχεδιάκια πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 180 C.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες