Τηγανητό κοτόπουλο με τζίντζερ 1 ψήφοι

Από ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Τηγανητό κοτόπουλο με τζίντζερ
Συνοδεύεται με ρύζι. Πρόκειται για μια κινέζικη επιρροή στην ταϊλανδέζικη κουζίνα. Είναι αρκετά δημοφιλές πιάτο στους τουρίστες που το βρίσκουν εκλεπτυσμένο και ήπιο στη γεύση.
-Τα μανιτάρια woodear μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε αγορές και καταστήματα με είδη μαναβικής από την Ασία.
Πρέπει να τα μουλιάσετε πριν τα χρησιμοποιήσετε.
 
 

Υλικά (4)

4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
250 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο κατά μήκος
½ φλιτζάνι άγουρο τζίντζερ
1 φλιτζάνι μανιτάρια woodear , μουσκεμένα σε νερό και χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια 2.5 εκ.
1 κόκκινη πεπερια τσίλι κομμένη κατά μήκος
2 πράσινες πιπεριές τσίλι κομμένες κατά μήκος
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέστε τα κομμάτια κρεμμυδιού. Μαγειρέψτε για λίγη ώρα, προσθέστε τα κομμάτια κοτόπου, και ανακατεύετε γρήγορα έως ότου ψηθούν.
2. Προσθέστε τα μανιτάρια woodear , το τζίντζερ, τα δυο είδη πιπεριές τσίλι και νοστιμέψτε με τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη.
3. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατέψτε γρήγορα. Σερβίρετε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες