Το κέικ της μαμάς 2 ψήφοι

Από IRENE T.
Το κέικ της μαμάς
Απλή και εύκολη συνταγή που έφτιαχνε η μαμά από τις συνταγές της γιαγιάς. Βέβαια τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν τα μίξερ, που κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας. Παρόλα αυτά πάντα ήταν αφράτο και μυρωδάτο.
 
 

Υλικά (12 μερίδες)

250 γρ. φρέσκο βούτυρο η βιτάμ
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά ολόκληρα
1 κεσέ γιαούρτι
1 φλ. Του καφέ κονιάκ η ρούμι
4 φλ. του τσαγιού αλεύρι αλατίνη ή 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μονή της
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
λίγο αλατάκι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν δεν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα που φουσκώνει μονή της)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα με το αλάτι και το μισό φλυτζάνι ζάχαρης. Κτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και το κονιάκ. Μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπέικιν. Τέλος την μαρέγκα δεν την χτυπάμε αλλά ελαφρά την ανακατεύουμε μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με αντικολλητική επιφάνεια και ψήνουμε σε φούρνο στους 160 με αέρα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες